Voorkom een weerstandsdip bij jouw kalveren. Geef ze tijdig een boost!

Breng in het najaar een groep mensen bij elkaar en vraag ze even stil te zijn. Gegarandeerd dat je ze hoort hoesten en sniffen. De weerstand staat deze periode extra onder druk. Bij mensen en zeker ook bij kalveren. Geef daarom de weerstand van je kalveren (en jezelf 😉) een preventieve boost!

Kennis
Vleesvee
Header vleeskalveren - ForFarmers UK

Grotere temperatuurverschillen tussen dag/nacht en binnen/buiten, meer vocht in de omgeving én een hogere ziektedruk, dagen het weerstandsniveau flink uit. Als het immuunsysteem goed werkt is een kalf minder gevoelig voor ziektes. Bepaalde stressvolle momenten vragen extra veel van het dier, zoals het moment van spenen, sorteren en overzetten naar afmeststal of afmestbedrijf. Wat kun je als kalverhouder doen om de weerstand maximaal te ondersteunen?

1. Zorg voor een optimaal klimaat in de stal

Voorkom tocht, kou en vocht zo veel als mogelijk in de stal, zodat het kalf alle energie kan gebruiken voor onderhoud en groei. Lees hier waar je in het najaar op moet letten bij het stalklimaat.

2. Geef de kalveren een preventieve vitaminestoot

Met Univit Preventie geef je de dieren een boost aan vitamines, mineralen, spoorelementen en levende gisten. Het advies is 20-30 gr/100 kg lichaamsgewicht, gedurende 7-10 dgn. Vaak zie je na een dag of 5 ook de voeropname iets stijgen. Vandaar dat Univit Preventie ook ingezet wordt aan het einde van de mestperiode om de voeropname nog wat te stimuleren. Zoals de naam al doet vermoeden: zet het tijdig in, dan is het effect het grootst! Het effect? Kalveren hebben een betere weerstand, zijn actiever, kijken frisser uit de ogen, krijgen een glanzende vacht en vaak een hogere voeropname. En dat betaalt zich dubbel en dwars terug!

Neem contact op met onze vleesveespecialisten

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Contact opnemen
CTA vleesvee

Select a website and language